Total Pageviews

Saturday, August 18, 2012

Caesar salat med kylling

Denne salaten er supergod, og hemmeligheten ligger i type salat som brukes, gode hjemmelagete krutonger og caesar dressing. Jeg har prøvd å lage caesar dressing selv, men synes det var litt komplisert. Så i denne oppskriften er det ferdig caesar dressing inkludert. Den får du kjøpt på et litt stort supemarked, min kostet ca 35 kroner og det går ca en halv flaske med til en middag. Salaten er ikke den billigste du kan lage, vil du ha en budsjettvariant kan du kutte ned på kyllingen, eller bytte ut med kokt egg og ha i mer krutonger. Du kan også kutte ut parmesan, men salaten er helt klart best med! Den skal egentlig lages med romano salat, men det er vanskelig å få tak i. Hjertesalat er minst like godt.

4 personer, 20 - 25 minutter, ca 30 kroner per porsjon.

Du trenger
300 - 400 gram kyllingfilet
3-4 hoder hjertesalat
4 - 6 små frokostrundstykker (eller brødskiver)
2 ss smør/margarin, 1 fedd hvitløk (til krutonger)
50 gram høvlet parmesan
Ferdig Caesar dressing

Slik gjør du
Ha stekeovnen på 200 grader. Skjær kyllingen i passe biter. Ha litt smør eller olje i en stekepanne, stek kyllingbitene gyldne. Test om de er gjennomstekt ved å skjære en av bitene i to. Sett til side og la avkjøle seg litt. Riv et hvitløksfedd i 2 ss smør, rør sammen. Skjær rundstukkene i små skiver og ha hvitløksmør på begge sider. Ha alle skivene på et bakebrett og sett i ovnen. Stek til lyst gyldne - ca 10 minutter. Ta ut og ta dem av stekeplaten, la dem avkjøle seg litt (eller du kan lage dem på forhånd) Riv salaten i passe biter. Bland salat, krutonger og kylling, og høvle litt parmesan på toppen. Server sammen med ceasar dressing. Supergod og enkel middag!

PS: Til Ceasar salat passer det kanskje å høre på en ny norsk artist ved navnet Ceasar:)
Sjekk funky rytmer på http://www.nrk.no/urort/artist/itscaesar/default.aspx

No comments:

Post a Comment