Total Pageviews

Saturday, August 25, 2012

Wok med strimlet svinekjøtt og sesongens grønnsaker

Wok er rask, sunn og god mat. Bruker du strimlet svinekjøtt, blir det billig også. Har du liten tid lager du 5 minutters ris, ellers er det både bedre og billigere med vanlig jasminris som du kjøper i store pakker. Denne gangen brukte jeg en ferdig woksaus. Du kan og lage din egen, se f.eks forslag i wok chow mein med strimlet svinekjøtt. Grønnsakene er de som er i sesong, da får du best kvalitet for pengene. Du kan dermed bytte ut grønnsaker i oppskriften etter hva du har eller får tak i. F.eks kan du bytte ut vårløk med rødløk om du vil. Til saus brukte jeg en spicy tomat wok saus, men du kan gjerne bruke en annen du synes er god. I denne woken er det mye grønnsaker og ikke så mye kjøtt. Og vil du ha en vegetar middag dropper du kjøttet og bruker kun grønnsaker.

4 personer, 20 minutter, ca 20 kroner per porsjon

Du trenger
300 gram strimlet svinekjøtt
1 blomkålhode
3 gulrøtter
1 bunt vårløk
0,5 rød paprika
1 pk ferdig woksaus, f. eks spicy tomat
(sjekk på sausen om du trenger glutenfri)
1,5 dl vann
Ris til 4 personer

Slik gjør du
Sett på vannet til risen, og kok den slik det er angitt på pakken.
Kutt alle grønnsakene i passe store biter. Ha olje i en stekepanne eller wok panne, og stek først kjøttet på sterk varme. Ha det til side. Ny olje i pannen og wok grønnsakene, ha først i blomkål og gulrot som trenger mest tid. Deretter har du i vårløk og paprika. Ha kjøttet tilbake i pannen, ha på woksaus pluss 1,5 dl vann. Skru ned varmen og la det småkoke 3 - 4 minutter mens du rører av og til. Grønnsakene skal være sprø men varme. Server sammen med nykokt ris.

No comments:

Post a Comment