Noen ganger har vi fiskelykke, og da hender det vi får en pale (småsei) eller to. Sist vi fikk dette laget vi hjemmelaget fiskegrateng. Avskjæret av fisken ble brukt til å lage en fiskekraft, og denne ble lagt i frysen. Dermed har jeg en base for en deilig fiskesuppe i en fei. Jeg lover, med fiskekraft av pale blir smaken på suppen helt suveren! Har du ikke hjemmelaget fiskekraft, så bruk gjerne fiskebuljong terning. Sammen med fløte, nypotet og gulrot er det basis for en smakfull suppe. Og med noen gode biter laks i, har du en fullverdig og sunn middag!
4 personer, 20 - 25 minutter, ca 15 - 20,- kroner per person
Du trenger
1 liter fiskekraft, helst av pale (eller bruk annen fisk, eller buljong)
400 gram nypotet, skåret i biter (8-10 små poteter)
400 gram gulrot (ca 4 gulrøtter)
300 - 400 gram laksefilet
En halv sitron
3 dl fløte
Godt med klippet gressløk (4-5 ss)
(eller en halv purre om du ikke har gressløk)
1 ss maizenna til jevning
Slik gjør du
Ha kraften i en panne og kok opp. Tilsett potet og gulrot pluss fløte, og la koke ca 10 minutter (test med en kniv om potetene er kokt). Smak kraften til med salt. Ha i gressløk. Jevn suppen med litt maizenna utrørt i vann. Ha i saften av en halv sitron. Skjær laks i biter og ha i til slutt. La bitene ligge i varm suppe, men skru ned så det ikke koker. La trekke i 4 - 5 minutter til laksen er kokt.
Server i suppetallerkener, ha gjerne litt ekstra gressløk på toppen. Ha gjerne flatbrød til.
Kos deg!
No comments:
Post a Comment