Total Pageviews

Tuesday, June 26, 2012

Amerikanske pannekaker

Jeg har tidligere lagt inn en enkel oppskrift på vanlige pannekaker. En annen variant om du trenger en rask og billig middag, er å steke små, litt tykkere pannekaker. De minner litt om lapper, eller sveler, men oppskriften er like enkel som den er god. Ikke en fullgod middag tenker du kanskje? Nei, men av og til er det greit å gjøre det enkelt. Dette serverer jeg gjerne på en lørdag, det er skikkelig kosemat, enkelt og billig. Har du to stekepanner, gå tilberedningen dobbelt så fort. En sikker vinner hos alle barn!

4 personer, 20 - 30 minutter, under 10 kroner per person

Du trenger
4 store egg
2 kopper mel
2 kopper melk
4 ss sukker
1 ts salt
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
50 gram smeltet smør (til røren)
smør til steking
Sukker og syltetøy til servering

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 80 grader. Bland sammen egg og melk. Bland sammen alt det tørre. Ha det tørre i melk og egg, og rør til klumpene forsvinner. Ha i smeltet smør til slutt. Ta en (eller to!) stekepanner på middels temperatur, ha ltt smør i pannen. Ha i litt røre slik at det blir 3 små pannekaker av gangen. Stek  lyst brune på begge sider, legg inn i et ildfast fat i ovnen etterhvert slik at de holder seg varme.

Server med sukker, syltetøy, rørte bær, eller annet søtt du liker. I USA er det jo maple syrup som gjelder, jeg liker syltetøy bedre. Server med melk eller rød saft ved siden av. Nyt!

PS: Litt musikk til stekingen? Prøv denne: http://www.nrk.no/urort/Laat/392406/default.aspx#top

No comments:

Post a Comment