Total Pageviews

Thursday, June 7, 2012

Innbakte pølser

I dag laget jeg en gammel klassiker, hadde bare pølser i kjøleskapet og hva kan man gjøre med dem? Lage en rask deig, ha på tomatsaus eller ketchup og urter, surre rundt pølsen og steke dem i ovnen! En middag for under en tier er resultatet. Brukte grovbakstmel og serverte sammen med litt tomat for å få det litt sunnere. Du trenger ikke å la deigen heve (selv om de blir luftigere om du gjør det). Har du tilgang på litt urter, har du det på sammen med tomatsaus/ketchup.

4 personer, 40 minutter (60 om de skal heve), under 10 kroner

Du trenger
1 pakke grillpølser av kalkun (10 stk)
8 dl grovbakstmel + litt hvetemel til utbaking
1 pk tørrgjær
1 ts sukker
1 ts salt
50 gram smeltet smør
2 dl melk (evt vann)
ca 1 dl vann (tilsett litt og litt til det er passe konsistens)
4 tomater
Litt urter om du har (både friske og tørkede kan brukes), eller litt løk eller ost for ekstra smak

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 220 grader. Bland sammen mel og gjær, sukker og salt. Smelt smør og lunk melken. Ha det våte i det tørre, og arbeid deigen sammen. Spe med lunkent vann til det blir passe konsistens (deigen skal gjerne være litt løs). Kjevle deigen ut til en runding, og del i 10 trekanter (som på en pizza). Ha ltt tomatsaus eller ketchup på hver bit, dryss på urter (eller f.eks litt hakket løk, litt ost eller det du har tilgjengelig som setter litt ekstra smak) - ha pølsen på toppen og rull sammen.

Ha på et bakebrett. Hev i 20 minutter om du vil ha dem ekstra luftige (kan sløyfes om du har liten tid). Pensle evt med litt vann på toppen for å få dem ektra sprø. Stek i ca 20 minutter midt i ovnen til pent gyldne. Server med tomat, evt tomatsalat.

Kan gjerne lages klar på forhånd, og er det noen til overs kan de fryses til en annen gang. Enkelt, billig og godt!

PS: Gratis musikk kan lastes ned fra Urørt på NRK. Her er det mye fin musikk til matlagingen. Hva med http://www.nrk.no/urort/Laat/401758/default.aspx#top

1 comment:

  1. Dette blir dagens middag til mine små nevøer som kommer på besøk!

    ReplyDelete