Total Pageviews

Wednesday, October 12, 2011

Chili con carne med strimlet svinekjøtt

Når høsten kommer, er det supergodt med litt hot mat. Chili con carne er en klassisk tex mex rett, denne varianten lages med strimlet svinekjøtt og uten noen ferdige krydderblandinger. Dette er en sunn og god rett. Hvor mye chili du vil bruke er smak og behag, denne oppskriften er ikke sterkere enn at også barn vil like den.
4 personer, ca 30 minutter.
Ca 20,- kroner per porsjon. (Kjøtt 36,-, løk 4,-, tomat 12,-, bønner 12,-, chili 1,-, ris 8,-)


Dette trenger du:
500 - 600 gram strimlet svinekjøtt
2 løk
2 bokser tomat, eller 1 boks og 1 ss tomatpure
0,5 - 0,8 dl vann
1 - 2 bokser kidney bønner
1 hel rød chili
2 fedd hvitløk
1 rød eller grønn paprika
Salt og pepper,
1 ts Cumin (spisskumin) om du har, evt litt taco krydder (eller begge deler!)
Ris, om dere er ekstra sulten

Slik gjør du:
Stek svinekjøttet i varm stekepanne, ha på salt og pepper. Stek i to omganger i så blir kjøttet stekt, og ikke kokt. Ha over i en panne eller gryte. Ha i tomatene, og hell på en halv liter vann (litt mer om du bytter en tomatboks med tomatpure). Sett på varmen så dette koker opp. Imens hakkes løk og chili, stek  til løken er blank, og ha over i gryten med tomat og kjøtt. Skjær paprika i biter, og ha i gryten. Kok opp, skru ned varmen og la småkoke under lokk i ca 20 minutter. Ha i kidney bønnene og la disse bli varme, ca 5 minutter. Smak evt til med salt til slutt.

Om dere er veldig sultne, så serveres det ris til.

No comments:

Post a Comment