Total Pageviews

Wednesday, October 26, 2011

Indisk kylling med grønnsaker og cashewnøtter

Det finnes mange oppskifter på "Chicken Curry". Den du får her er veldig enkel å lage, og kan varieres med grønnsaker du har for hånden. Jeg har brukt brokkoli og gulrot, andre grønnsaker som paprika, blomkål, eller eple er også kjempegodt i denne retten. Den er rimeligere en "posegryter" og mye bedre. Det er en rask og billig middag, du kan lage både til hverdag og fest. Du må ha kjøpt inn karripasta, her har jeg brukt en mild rød type. Dette får du tak i på f.eks ICA eller i innvanderbutikker. Har du dette, går resten som en lek!

4 personer, ca 30 minutter. Pris per person ca 25,-.
(Kylling 42,-, Løk 2,-, Brokkoli 5,-, Gulrot 3,-, Koskomelk 13,-, Karripasta 10,-, -, Sitron 4,-, cashewnøtter 12,-, Ris 8,-, erter 2,-)

Du trenger:
400 gram kyllingkjøtt fra bryst eller lår (f.eks 3 kyllingbryst)
1 gul løk
200 gram brokkoli (en halv bukett)
1 stor gulrot eller 2 små
1 liten neve selskapserter (kan sløyfes, eller erstattes med andre grønnsaker)
2 ss karripasta
1 boks kokosmelk
1 sitron
100 gram cashewnøtter (en liten pose)
Salt
En liten klype sukker
Ris (helst Jasmin ris) til 4 personer

Slik gjør du:
Sett på vann til risen, ha i salt. Kok den etter anvisning på pakken.

Skjør løk i skiver, kylling i biter, og del resten av grønnsakene i ganske små biter. Stek løken i litt olje til den er blank. Ha i kyllingkjøttet, og stek det til det blir lett brunt over det hele. Ha litt salt på kyllingen. Ha i karripasta, og fres det i pannen, før du heller på kokosmelken. Skru ned varmen og la småkoke noen minutter. Ha i grønnsaker og kok videre ca 10 minutter. Del sitronen i 2 deler. Den ene halvparten presses over, slik at sitronsaften havner i sausen. Smak evt til med en klype sukker om det blir for syrlig. Den andre halvparten skjæres i båter og serveres ved siden av gryten.

Server gryte og ris rykende varmt, og dryss cashewnøtter på toppen. Nam!

No comments:

Post a Comment