Denne suppen kom jeg over på nettsiden til den berømte Nigella Lawson (Nigella.com). Den så bare veldig god ut, og har derfor prøvd ut min egen variant. I stedet for Nigellas forslag om frossen mais (som jeg ikke kan huske å ha sett i Norge), har jeg laget den med mais fra boks. Tortillachips får man i billige varianter for mellom 10 - 20 kroner i de fleste butikker. De sprø og varme chipsene i den litt søte og sterke maissuppen er bare utrolig godt. Jeg hadde 2 chilli i suppen, men skrapte bort frø for at den ikke skulle bli alt for sterk. Jeg brukte purre i stedet for vårløk, ettersom purre er i sesong (og derfor billigere!) nå om høsten. Suppen er rask å lage, og er god og mettende. Alt i alt en billig og kjempegod suppe.
4 personer, ca 15-20 minutter, 13,- kroner per person
(Mais 15,-, Purre 5,-, Chilli 9,-, Hvitløk 1,-, Buljongterning 5,-, Tortillachips 10,-, Ost 8,-)
Du trenger:
3 store bokser mais (350 gram hver)
1 purre
2 røde chilli
1 fedd hvitløk
3 terninger kyllingbuljong
2 ss semulegryn (kan sløyfes, men gjør suppen fyldigere)
1,2 liter vann
200 gram tortillachips (eller mer om du vil!)
100 gram hvitost
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200 grader. Ha mais, purre i strimler, hakket hvitløk, hakket chili og et par dl av vannet i en panne. Bruk en stavmikser og mos det hele til en fin pure. Tilsett semulegryn, resten av vannet og buljongerningene. Kok opp suppen, skru ned og sett på lokk. La småkoke i ca 10 minutter.
Mens suppen småkoker, legger du tortillachips ut over en bakeplate. Dryss over revet ost, sett inn i ovnen og stek chipsene i ca 5 minutter. Server suppen med chips ved siden av, legges i suppen rett før den skal spises. Server med ekstra salt som kan tilsettes av hver enkelt etter smak, maisene er ganske søte.
Deilig høstmat!
No comments:
Post a Comment