Total Pageviews

Monday, October 17, 2011

Gratinert pasta med ostesaus

Pasta er god og billig middag. Her er en variant der den er gratinert i en ostesaus, en slags variant av "Macaroni & cheese", men med pølser og grønne erter. Det er også mulig å variere med annet enn pølser og erter, f.eks skinke og sopp er et godt alternativ. Populær blant de minste!

4 personer, ca 40 minutter (20 minutter tilberedning - 20 minutter i ovnen)
Ca 15,- kroner per porsjon (Pasta kr 10,-, pølser kr 15, erter kr 5,-. ost kr 20,- melk kr 5,- buljong kr 5,-)

Dette trenger du:
500 gram pasta (jeg har brukt spagetti - men velg det du liker best)
300 gram grillpølse av kylling og kalkun
(resten av pakken kan du f.eks ha i Bondeomelett)
200 gram frosne grønne erter
200 gram gulost
4 dl melk
Ca 1 dl vann
2 terninger kyllingbuljong
2 ss hvetemel
2 ss smør
Pepper
Litt revet muskat om du har

Slik gjør du:
Sett på vann til pasta, og kok atter anvisning på pakken. Sett  stekeovnen på 230 grader.  Lag ostesaus: Smelt 2 ss smør i en panne, tilsett 2 ss hvetemel, rør sammen. Spe med melk, litt og litt mens du rører hele tiden. Når du har hatt i all melken, fortsetter du å spe med vann til sausen er passe tykk. La koke i et par minutter. Ha i buljongterningene, smak til med pepper og muskat om du har. Ha i ca halvparten av osten og la smelte i sausen. Skjær pølsene i biter. Når pastaen er kokt, helles vannet av, og pastaen has i en ildfast form. Bland i pølsebiter og erter. Hell ostesausen over. Dryss resten av osten på toppen. Stekes i varm ovn ca 20 minutter. Server!

1 comment: