Total Pageviews

Monday, October 24, 2011

Pasta Bolognese

Dette er en klassisk rett, og kan serveres med den pastaen du liker best. Bolognese saus kan også brukes til hjemmelaget lasagne eller hjemmelaget pizza. Om du er i gang, så lag gjerne dobbel (eller trippel!) porsjon. Da har du til en eller flere ekstra middager, og får utnyttet de ferske råvarene som stangselleri og bacon på en bedre måte. Sausen kan gjerne fryses ned. Jeg har brukt bacon og stangselleri i sausen, men det kan kuttes ut om du ikke har det for hånden. Det gjør absolutt susen å spandere litt parmesan på retten. Osten er dyr, men det er ikke mange gram som skal til på hver porsjon.

4 personer. Tid 25-40 minutter (avhengig av hvor lenge du vil la sausen koke).
Pris: ca 23,- kroner per person. (Kjøttdeig 30,-, løk 4,-, hvitløk 4,-, gulrot 2,-, stangselleri 5,-, bacon 10,-, tomat på boks 6,-, tomatpure 5,-, pasta 12,-, parmesan 12,-)

Dette trenger du:
400 gram kjøttdeig
100 gram bacon (kan sløyfes)
1 stor eller 2 små løk
2 fedd hvitløk
1 stor eller 2 små gulrøtter
1 stilk stangselleri (kan sløyfes)
1 ss tomatpure
1 boks hermetisk tomat
1 ts salt (smak til)
0,5 ts pepper
1 ts tørket oregeano
1 liten klype sukker
50 gram parmesan
500 gram pasta

Slik gjør du:
Sett på vann til pastaen, ha i litt salt.

Hakk løk, hvitløk, gulrøtter og stangselleri i små biter. Fres løk og hvitløk i litt smør eller olje i en stekepanne, til det blir blankt. Ha over i en gryte. Kutt bacon i små biter og stek det i pannen noen minutter. Ha i kjøttedeig, brun den sammen med baconet. Ha på salt og pepper. Ha i tomatpure, og la den frese sammen med kjøttet. Ha kjøtt og bacon over i gryten. Ta oppi tomat, gulrøtter, stangselleri og sukker. La sausen koke opp. Skru ned, og la sausen koke så lenge du har tid, minimum 10 minutter, men gjerne litt lenger.

Når det er 10 minutter til servering, har du pasta i kokevannet, og koker den al dente (skal ha litt tyggemotstand). Ha gjerne litt smør i pastaen så ikke den kleber. Server nykokt pasta og varm saus. Ha litt revet parmesan over.

No comments:

Post a Comment